om oss

Kort info om  Rock River Western TownQ: Vad är Rock River Western Town?

Rock River Western Town är en plats där vi visar och berättar om Amerikansk historia för det mesta från sista delen utav 1800-talet, men också med lite fokus på nordisk utvandrar historia.

Detta görs i en by vi har byggt upp baserat på design och metoder från den perioden, med invånare i tidsenliga kläder och mat som görs på gamla recept och över öppen eld - i en såkallad dutch oven (gjutjärns grytor). Rock River Western Town är en plats för levande historieförmedling.


Q: Vart är det? 

Rock River ligger på en gård som heter "Capital N Ranch" vid Gåshult, några kilometer norr om Strömstad i Västra Götaland.

Adressen är: Gåshult 14, 452 93 Strömstad, Sverige

GPS: N59 3.052` E11 15.187`


Q: Vad finns att göra där?

Våra gäster vill kunna uppleva det dagliga livet på slutet av 1800-talet, med en god möjlighet att skapa goda minnen - genom till exempel äventyrstig för barnen, hästskokastning, prova på lassokastning, yxkast, ridning, guidade turer i hela området, historialektioner, familj-shower på våran stora scen, grillstuga, butiker, cafè och äventyrberättelser med mera.


Q: Vad kostar det?

På vanliga öppet dagar kostar det 60:- för vuxna och 30:- för barn.

På konserter och andra events så gäller andra priser!


Q: Hur betalar jag inträde?

På vanliga öppet dagar görs betalningar i kassan hos Mrs. Sassy Sally Wilder i General Store.

På andra events finns en billjett lucka i Wells Fargo bygget!

Det går bra att betala med kort, kontant eller swish!


Q: Är det möjligt att hyra för privata evenement?

Javisst!

Om du önskar att organisera eller hålla en fest själv, kan vi erbjuda er att hyra staden med några av oss som vill vara där och hjälpa til. Om du önskar en temafest för ditt företag, et kick-off party, födelseskalas för dina ungar eller vuxna, svensexa/möhippa, teambuilding eller annat -

vi har möjlighet att fixa för er.


Q: Hur kontaktar jag är?

Vi önskar att höra från dig om du har något att fråga eller berätta för oss.

Du är välkomman att kontakta oss genom "Kontakta oss" sidan, eller genom att besöka oss och prata med oss i westernstaden.Rock River Western Town önskar alla hjärtligt välkomna!